Bedrijf beveiligen met draadloos alarmsysteem

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om uw bedrijf goed te beveiligen. U wilt immers niet dat er onbevoegden uw pand betreden of dat er waardevolle goederen gestolen worden. Een draadloos alarmsysteem kan hierbij uitkomst bieden. In dit artikel zullen wij uitleggen hoe een draadloos alarmsysteem werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor uw bedrijf.

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?

Een draadloos alarmsysteem maakt gebruik van verschillende sensoren die op strategische plekken in uw pand geplaatst worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deuren, ramen en bewegingsmelders. Wanneer er ongewenste activiteit plaatsvindt, zal het alarmsysteem een signaal afgeven. Dit signaal kan bijvoorbeeld naar uw telefoon gestuurd worden, zodat u direct op de hoogte bent van de situatie. Daarnaast kan het alarmsysteem ook aangesloten worden op een meldkamer, die in geval van nood de hulpdiensten kan inschakelen.

Waarom kiezen voor een draadloos alarmsysteem?

Er zijn verschillende redenen waarom een draadloos alarmsysteem een goede keuze kan zijn voor uw bedrijf. Ten eerste is het een flexibele oplossing. Doordat er geen bekabeling nodig is, kunnen de sensoren gemakkelijk geplaatst worden en is het systeem eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Daarnaast is een draadloos alarmsysteem vaak goedkoper dan een bedraad systeem, omdat er geen dure kabels gelegd hoeven te worden.

Een draadloos alarmsysteem is ook erg betrouwbaar. Moderne draadloze systemen zijn voorzien van encryptie, wat betekent dat het signaal tussen de sensoren en het basisstation versleuteld is en niet onderschept kan worden. Daarnaast zijn de sensoren voorzien van een batterij die lange tijd meegaat en automatisch aangeeft wanneer deze vervangen moet worden.

Tot slot is een draadloos alarmsysteem ook heel gemakkelijk in gebruik. U kunt het systeem eenvoudig bedienen met een app op uw smartphone en krijgt direct een melding als er iets aan de hand is. Daarnaast kunt u het systeem op afstand in- en uitschakelen, bijvoorbeeld als u vergeten bent om het systeem aan te zetten bij het verlaten van uw bedrijfspand.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een draadloos alarmsysteem?

Als u besluit om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van het systeem. Kies bij voorkeur voor een systeem dat voorzien is van een keurmerk, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Een draadloos alarmsysteem in de winkel kopen?

Een draadloos alarmsysteem is eigenlijk overal online te bestellen, zoals bij Sitcon.be, Bol.com als AliExpress. Maar zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen is het wanneer u overweegt een draadloos alarmsysteem te kopen belangrijk op een aantal specificaties te letten.