VAKANTIEHUIS HUREN Biesbosch

Ontdek NP De Biesbosch Een unieke rivierdelta met getij. Land van wilgenbossen, eilanden en kreken. Een dynamisch en avontuurlijk natuur- en recreatiegebied. Ontdek de mooiste plekken en vele mogelijkheden van de Biesbosch. De kaart geeft je een handig overzicht van het gebied.

Glamping Biesbosch – Groene Camping In De Polder
Volg de visarend via In de Biesbosch broeden sinds enkele jaren weer visarenden. Volg de live-beelden van het nest via Beleefdelente. nl/visarend.

Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch
Voor een dagje uit in de Biesbosch met vrienden of familie of een paar dagen genieten met z’n tweeën. Wandelen, varen, fietsen, kamperen of iets actiefs doen? Bekijk wat er in de Biesbosch en de regio is te beleven is. Deze website geeft een compleet overzicht! Een themajaar vol bijzondere, inspirerende en spannende activiteiten. sloepverhuur Biesbosch.

Bekijk hier een overzicht met leuke activiteiten.

Bijzonder Overnachten In De Biesbosch – 8 Unieke Slaapplekken
Het is een plek waar je heerlijk kunt kajakken. Of met je eigen bootje op pad kunt. Terwijl je ook met de boswachter op stap kunt. Dat kan in een fluisterboot, zodat je optimaal kunt genieten van de geluiden van de Biesbosch. Hier vind je de beste tips, bezienswaardigheden en excursies voor jouw bezoek aan dit waterrijke gebied.

Net als tientallen bijzondere vogels, zoals zeearend, visarend en boomvalk. Dit is ruig Nederland. Met talloze kreken, grienden, rietvelden en bossen. Het is ongeveer 9. 000 hectare groot. Dit natuurpark is een levend iets. De Biesbosch is een van de weinige gebieden met zoetwatergetijden van Europa. Al zijn die de afgelopen jaren wel minder geworden.

Campings Vlakbij De Biesbosch
Maar hier vind je ook talloze kreken en wilgenvloedbossen. Vol met vis en andere dieren. Een gebied dat je relatief makkelijk kunt ontdekken – sloep huren Biesbosch. Het gebied bestaat uit een aantal riviereilanden en tientallen zand- en slikplaten. Het is een doolhof van riviertjes en kreken. Met overal eilandjes van wilgen en rietvelden.

Excursie met de boswachter, Boswachter Thomas kijkt door de telescoop. ©Corno van den Berg, Je kunt op excursie met de boswachter in de Biesbosch. Deze zijn erg gewild, dus je moet er vroeg bij zijn. Je kunt vaak online bij de bezoekerscentrum al zien welke excursies er zijn (kamperen Biesbosch). En ook direct boeken.

Boot huren in de Biesboch, Een boottocht in de Biesbosch is eigenlijk een verplicht nummer. Het is de beste manier om dit natuurgebied te verkennen. Waarbij je een redelijke kans hebt om dieren te spotten onderweg. Hieronder zie je de grote keuze aan mogelijkheden voor jouw vaartocht. Bevertochten, De meest populaire zijn de bevertochten, waarbij je op zoek gaat naar de meest iconische dieren van de Biesbosch: De bever – sloepverhuur Biesbosch.

Kamperen In Noord-brabant – Bekijk Onze Tips

Maar de tocht op zich is al de moeite waard. En je krijgt veel informatie en tips die je bezoek extra leuk maken. Je kunt deze excursies online boeken. Zowel bij het Brabantse deel als het Zuid-Hollandse deel. Fluisterboot huren, Op diverse plekken kun je een fluisterboot huren. Deze elektrische boten zijn erg stil. Bureau à louer Bruxelles

En dus zijn deze boten ideaal om het gebied te verkennen. Ze zijn eenvoudig te besturen. Het is daarnaast een duurzame manier voor een excursie. Als je een fluisterboot huurt is de boot opgeladen zodat je uren vooruit kunt. Sloep huren, Een ander goed alternatief is een elektrische sloep. Ook deze zijn opvallend stil en zeer wendbaar.

Bijvoorbeeld voor een halve dag, maar ook voor een hele dag. Zorg wel dat je een goede kaart krijgt, zodat je je route goed uit kunt stippelen. En je niet kunt verdwalen. Kanoroutes in de Biesbosch, Dit natuurgebied kent diverse kanoroutes. Eigenlijk kun je zo’n beetje overal met je kano of kajak op pad.

Kanokamperen – Een Natuurbeleving In Alle Vrijheid

Kanoroute Biesboschcentrum Dordrecht (6 km)De Kanoroute start vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht. kamperen Biesbosch. Deze route is beroemd omdat je hier opvallend veel beversporen ziet. Biesbosch varen. En mogelijk dus ook wel een bever als je vroeg of juist laat op pad gaat. Kanoroute Spieringsluis, Vanaf de bekende Spieringsluis heb je keuzes uit diverse routes.

Deze route is niet gemarkeerd. Maar de verhuurder van de kano’s geeft je de routes mee. Vraag ter plekke naar de wind, zodat je niet wordt verrast door golfslag. Wandelen in de Biesbosch, De Biesbosch kent talloze wandelpaden, al is dit eigenlijk een watergebied. De routes variëren van 1,5 tot 21 kilometer.

Ontspannen Kamperen Bij De Biesbosch
Dit zijn een paar geliefde wandelroutes van natuurliefhebbers. Tongplaat (4 km)De Tongplaat is bekend bij vogelaars. Hier heb je een redelijke kans op vogels als lepelaars, visarenden en soms ook een zeearenden. In deze polder heefbben getijden sinds 2012 weer vrij spel (Biesbosch varen). Het startpunt van deze route is de Zuidhaven bij Dordrecht.

De Hooge Hof is een polder die je via een laarzenpad kunt ontdekken. Dus wees voorbereid op natte voeten. De Deeneplaat is een andere wandeling door een wilgenvloedbos. Sinds 2015 zijn deze twee gebieden met elkaar verbonden. En kun je dus een rondje van in totaal 15 kilometer lopen. Deze paden in de Brabantse Biesbosch zijn ruig, afwisselend en laten zien hoe de Biesbosch leeft.

Een Meerdaagse Kanotocht In De Biesbosch, Zo Pak Je Dat Aan!
Wie van avontuur houdt moet dit eens proberen. sloepverhuur Biesbosch. Ga eerst met je (gehuurde) boot op pad en wandel daarna in het park. Hierbij enkele voorbeelden. Meer informatie is te verkrijgen in de bezoekerscentra. Toontjesplaat (2,5 km)Wie graag een beverburcht wil zien moet deze tocht maken. Je kunt deze wandelroute over het water bereiken, maar daarna kun je op pad.

Moordplaat (1,5 km)Als je Schotse Hooglanders wilt zien is dit een goede plek. Ook deze route is alleen bereikbaar per boot. Ook zitten hier veel vogels. Vraag ter plekke hoe je het beste naar de Moordplaat kunt varen. Ook met je eigen boot kun je in de Biesbosch overnachten. ©Corno van den Berg, Fietsen in de Biesbosch, Fietsen is een goede manier om grote delen van het gebied te verkennen.